Kategori produk

Tambah: Hidrogen tenaga Inkubator Industri Asas, Bilik 409, bangunan Standard, 1# Dangui Road, South Zhihui Avenue, Daerah Dantu, bandar Zhenjiang, Jiangsu Province, China

Pos kod: 201612

Tel: +86-511-80873088

Fax: +86-511-80873089

Gerombolan: +8615862985234

Kenalan: Jack berkembar

Email: jackwang@akwchina.com


Jambatan besi

Kejayaan jambatan Bailey adalah disebabkan oleh kesederhanaan pembuatan dan pemasangan komponen modular, digabungkan dengan keupayaan untuk mendirikan dan menempatkan

Detailed description

Kejayaan jambatan Bailey adalah disebabkan oleh kesederhanaan pembuatan dan pemasangan komponen modular, digabungkan dengan keupayaan untuk mendirikan dan menempatkan bahagian dengan sekurang-kurangnya bantuan dari jentera berat. Kebanyakan, jika tidak semua, rekabentuk terdahulu untuk jambatan tentera diperlukan kren untuk mengangkat jambatan sebelum dipasang dan menurunkan ke tempat. Bahagian Bailey telah diperbuat daripada aloi keluli standard, dan telah cukup mudah bahawa bahagian-bahagian yang dibuat di beberapa buah kilang yang berbeza boleh menjadi benar-benar boleh ditukar ganti. Setiap bahagian individu boleh dibawa oleh sebilangan kecil lelaki, membolehkan Jurutera tentera untuk bergerak lebih mudah dan lebih cepat berbanding sebelum ini, dalam menyediakan cara untuk tentera dan matériel Projek Wira Alam di belakang mereka. Akhirnya, Reka bentuk modular membenarkan Jurutera membina jambatan setiap selagi dan kukuh seperti yang diperlukan, dua kali ganda atau tiga kali ganda sehingga Panel menyokong sisi, atau di bahagian roadbed.

Jambatan asas terdiri daripada tiga bahagian utama. Kekuatan jambatan ini disediakan oleh Panel pada sisi-sisi. Panel adalah 10-kaki-long (3.0 m), 5-kaki-tinggi (1.5 m), cross-bersiap segi empat tepat bahawa setiap berat 570 pound (260 kg), dan boleh ditarik balik oleh enam lelaki. Panel telah dibina daripada keluli dikimpal. Perentas atas dan bawah setiap panel telah interlocking lugs lelaki dan perempuan bahawa jurutera boleh inset panel menyambung PIN.

Lantai jambatan terdiri daripada sejumlah transoms 19-kaki-lebar (5.8 m) yang berjalan merentasi jambatan tersebut, dengan 10-kaki-long (3.0 m) stringers berjalan antara keduanya di bahagian bawah, membentuk dataran yang. Transoms berehat lebih rendah perentas panel, dan Pengapit tahan mereka bersama-sama. Stringers akan diletakkan di atas kerangka struktur siap dibina, dan planking kayu diletakkan di atas stringers memberi roadbed yang. Ribands bolt planking yang untuk stringers itu. Kemudiannya dalam perang itu planking kayu adalah dilindungi oleh plat keluli yang lebih tahan kepada kerosakan yang disebabkan oleh trek kereta kebal.

Setiap unit yang dibina pada fesyen ini mencipta satu bahagian tunggal 10-kaki-long (3.0 m) jambatan, dengan roadbed 12-kaki-lebar (3.7 m). Selepas satu bahagian selesai ia biasanya ditolak ke hadapan ke atas penggelek pada bridgehead tersebut, dan bahagian lain dibina di belakang. Kedua-duanya kemudian dihubungkan bersama-sama dengan PIN yang ditumbuk ke dalam lubang di sudut-sudut Panel.

Untuk menambah kekuatan beberapa Panel (dan transoms) boleh diperketatkan di kedua-dua belah jambatan, sehingga tiga. Penyelesaian lain ialah untuk menyimpulkan Panel menegak. Dengan tiga Panel merentasi dan tinggi dua, jambatan Bailey boleh menyokong tangki dalam masa 200 kaki (61 m). Footways boleh dipasang pada bahagian luar sisi-panel, side-Panel membentuk halangan yang berkesan antara kaki dan kenderaan trafik dan membenarkan pejalan kaki dengan selamat menggunakan jambatan.

Satu ciri berguna jambatan Bailey adalah keupayaannya akan dilancarkan dari satu sisi jurang. Dalam sistem ini bahagian paling Penyambut jambatan adalah mencondong sehingga dengan hirisan ke dalam "hidung pelancaran" dan sebahagian jambatan ditinggalkan tanpa roadbed dan ribands. Jambatan ini diletakkan di atas penggolek dan hanya ditolak merentasi jurang, menggunakan tenaga manusia atau lori atau kenderaan bertrek, di mana titik bodoh dikeluarkan (dengan bantuan bicu) dan ribands dan roadbed dipasang, bersama-sama dengan mana-mana Panel tambahan dan transoms yang mungkin diperlukan.

Semasa Perang Dunia II, jambatan Bailey alat ganti masih dihasilkan oleh Syarikat-Syarikat dengan sedikit pengalaman sebelum ini jenis Kejuruteraan. Walaupun bahagian-bahagian yang mudah, mereka perlu tepat boleh dihasilkan jika mereka sesuai antara satu sama lain dengan betul, jadi mereka berkumpul ke Titi ujian di kilang untuk memastikan ini. Untuk melakukan ini dengan berkesan, bahagian-bahagian baru buatan akan terus ditambah kepada jambatan ujian, manakala pada masa yang sama di penghujung Jambatan ujian yang jauh secara berterusan dibongkar dan bahagian-bahagian yang dihantar kepada pengguna.


Jambatan Bailey

Jambatan Bailey di Sungai Meurthe, France

Moyang

Jambatan kekuda

Berkaitan

Jambatan Callender-Hamilton

Keturunan

Mabey logistik sokongan jambatan, jambatan Galang kekotak sederhana

Menjalankan

Pejalan kaki, kenderaan jalan raya, kereta api, kenderaan

SPAN pelbagai

Pendek

Bahan

Kayu, keluli

Mudah alih

tidak

Reka bentuk usaha

Rendah

Falsework diperlukan

Tiada seorang pun

InOntario jambatan Bailey, Amerika Syarikat

Jambatan Bailey di Sungai Nil putih, Juba, Sudan Selatan

Jambatan Bailey el Wadi Kuf, Libya,
dengan bahagian-bahagian jambatan yang digunakan untuk membina sokongan

Jambatan Callender-Hamilton, 4 Walton jambatan


Jambatan Bailey yang moden

Jambatan Bailey yang kerap digunakan di seluruh dunia di abad ke-21. Beberapa contoh luar biasa termasuk:

1. jambatan Bailey yang terpanjang telah diletakkan ke dalam perkhidmatan pada bulan Oktober 1975. Ini meter 788 (2,585 ka), dua lorong jambatan menyeberangi Sungai Derwent di Hobart, Australia. Ia telah dibuka sekitar setahun selepas bencana jambatan Tasman musnah menyeberangi Sungai sahaja dan berkesan dibahagikan bandar dua. Jambatan Bailey adalah digunakan sehingga pembinaan semula jambatan Tasman disempurnakan pada 8 Oktober 1977.

Jambatan Bailey 2.A antara Suru Sungai dan Sungai Dras di Ladakh, India adalah jambatan tertinggi di dunia dengan ketinggian 5,602 meter (18,379 ka) di atas paras laut. Ia dibina pada tahun 1982 oleh Tentera British India. [15]

3. pada pertengahan 1950-an auto perlumbaan litar Park batu kapur di Lakeville, Connecticut dibeli jambatan Bailey perang-lebihan supaya kenderaan boleh masukkan/keluar bahagian-bahagian infield dan semulajadi trek semasa perlumbaan telah mengambil tempat. Jambatan telah berada dalam perkhidmatan yang berterusan sejak, dan telah dipindahkan ke baru, dibangkitkan pilings pada musim bunga 2008. Landasan yang percaya ini mungkin jambatan Bailey WWII era tunggal yang tinggal di perkhidmatan awam harian biasa di Amerika Syarikat

4. yang terkurang pembinaan jambatan pejalan kaki di Jawaharlal Nehru Stadium (Delhi), salah satu tempat utama untuk Sukan Komanwel 2010, runtuh beberapa minggu sebelum upacara perasmian, mencederakan 27 orang. Kerajaan Delhi meminta Tentera British India untuk membina sebuah jambatan Bailey menggantikannya. Rejimen Jurutera 3 Kor Tentera Darat India Jurutera selesai kerja dalam masa empat hari rata dan di sebahagian kecil daripada kos asal.

5. Invention jambatan (Oxford, England) ialah jambatan Bailey yang didirikan pada tahun 1946 dan menjangkau mundur Sungai Thames di Port Meadow dan ia masih digunakan hari (2014)


Hot Tags: keluli jambatan, China, pengilang, pembekal, kilang, harga rendah, terbaik, produk
Barangan yang berkaitan
Feedback